Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилешко с лапад и ориз

Пилешко с лапад и ориз

Пилешко с лапад и ориз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пилешко с лапад и ориз - поднесете с кисело мляко, за да завършите порцията"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • пресен лук - 3 стръка
  • стар лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч. /150 г/
  • лапад - 2 връзки бланширан
  • джоджен - пресен
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо във вряла вода с лъжичка сол. Обезкостете го, махнете кожата и нарежете на ситно.

В загрято олио запържете ситно нарязания лук - и пресен, и стар. Бланширайте лапада, отцедете и нарежете ситно. Добавете в тенджерата лапада, ориза и разбъркайте, докато се запържи леко.

Поръсете лапада с ориз с червен пипер и сипете 800 мл вода и сол на вкус. Оставете да поври, докато оризът набъбне и добавете нарязани листенца пресен джоджен.

Прехвърлете вкусната манджа в тавичка и печете на 180 градуса до готовност на ориза. Поднесете с лъжица кисело мляко и пресен чесън.

Уникално вкусно пилешко с лапад и ориз, добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: