Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта с миксер до побеляване. След това прибавяме киселото мляко и олиото и отново разбиваме. Накрая слагаме ванилията и пресятото брашно с бакпулвера.
Разделяме сместа на две части, сипваме в кръгла форма за торта и печем в загрята фурна на 180 градуса.След като са готови ги завиваме в фолио и ги оставяме в хладилника.
Приготвяме крема. Маслото е предварително оставено на стайна температура да се разтопи и към него прибавяме пудрата захар. Разбъркваме добре да се получи пухкав крем.
Следва редене на тортата. Слагаме първия блат и отгоре мажем с крема и поставяме и втория блат.
След това приготвяме глазурата. Разтопяваме шоколада на водна баня и веднага щом се втечни, прибавяме маслото и бъркаме, докато маслото се стопи и започне сместа да се сгъстява.
Когато е готова, заливаме тортата, докато е още топла, за да може да се разлее равномерно по тортата. Отгоре украсяваме със сметана. Правим розички с шприц и заливаме с топинг по желание. Отстрани тортата се посипва със смлени орехи.