Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с морска сол

Фокача с морска сол

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Фокача с морска сол
Снимка: Dora Grozeva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ½ ч.ч.
  • вода - 220 мл
  • мая - 25 г
  • сол - 2 ч.л.
  • зехтин - 5 с.л.
  • морска сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 120 мл вода и се оставя да втасва. Брашното се пресява и в средата се оформя кладенче. Сипва се маята, солта и 2 супени лъжици зехтин.

Останалата вода се добавя постепенно и се замесва еластично тесто. Оставя се да втасва по-дълго време на не много топло място. След това тестото се премесва и се слага в предварително намазана с мазнина правоъгълна тава.

Изчаква се да втаса повторно и след това с пръст се правят симетрични вдлъбнатини. Намазва се с останалия зехтин и се поръсва с морска сол. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
И мръвка като добавим, става неотразимо.
24.06.2016 16:59
1