Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирани пилешки маншони на тиган

Панирани пилешки маншони на тиган

Росица МариноваРосица Маринова
Помощник Готвач
1097914611
Панирани пилешки маншони на тиган
Снимка: Росица Маринова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Панирани пилешки маншони на тиган - да знаете само какво мезе става от тях"

Необходими Продукти

  • пилешки маншони - 1.2 кг
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г тип 500
  • царевично брашно - 100 г
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • риган - 1/2 ч.л. сух
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л
  • сусам - 5 с.л. (по желание)
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
  • майонеза - 100 г
  • кисело мляко - 200 г (4.5%)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, започваме с подготовката на пилешките маншони, като ги почистваме добре и леко измиваме под течаща вода.

Оставяме ги в гевгир, да се отцедят добре.

През това време в малка купа разбиваме двете яйца, а в друга купа смесваме двата вида брашно, солта, черния пипер, магданоза и ригана до хомогенна смес.

Панираме маншоните, като, първо, потапяме в яйце и овалваме добре в сухото смес.

Пържим пилето на тиган (или в дълбока тенджера) с олиото до готовност.

Млечен сос:

В купа смесваме киселото мляко, майонезата, малко сол на вкус и по желание може да се добави и ситно нарязан копър.

Всичко се смесва добре и се поднася към готовите пилешки маншони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: