Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото със спанак и домашен зеленчуков бульон

Ризото със спанак и домашен зеленчуков бульон

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Ризото със спанак и домашен зеленчуков бульон
Снимка: Мария Божилова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Опитайте това невероятно ризото със спанак"

Необходими Продукти

  • зеленчуков бульон - 4 ч.ч. домашен
  • пресен лук - 2 стръка
  • зехтин - 4 с.л. Pomace
  • ориз арборио - 300 г
  • спанак - 300 г листа
  • пипер - 3 щипки микс
  • пармезан - 4 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домашният зеленчуков бульон се затопля.

В дълбок тиган с незалепващо покритие се загрява зехтинът.

Пресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно.

Прибавя се към затопления зехтин, като се запържва до омекване.

След като лукът омекне, се прибавя оризът. Оризът не се мие.

Разбърква се и се пържи 3 минути, докато стане прозрачен, след което се прибавя 1 ч.ч. топъл бульон.

Разбърква се много добре, докато оризът поеме течността, след което се прибавя още 1 ч.ч. бульон, като бъркането продължава.

Прибавя се измитият и нарязан на едро спанак и още 1 ч.ч. бульон.

Когато течността се поеме от ориза, се прибавя последната чаша вода, разбърква се и тиганът се отстранява от огъня.

Похлупва се с капак и се оставя свежото ризото да поеме течността, без да се разбърква.

Сервира се, като ризотото със спанак се поръсва с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: