Начин на приготвяне
Започваме с бланширане на почистен от жилите лапад и връхчета коприва.
Нарежете зелениите на ситно, като отцедите от водата. В купа се разбиват яйцата с малка щипка сол.
Добавете кисело мляко с разбита в него сода да шупне, сипете зехтин, натрошено сирене, настърган кашкавал, бакпулвера и овесените ядки.
Разбърква се на средно гъста смес и сипвате в тавичка 24 см върху хартия за печене.
Печете в загрята фурна 180°C до златисто около 18- 20 минути, проба с клечка за зъби.
Извадете, свалете хартията и нарежете на парчета в чиния полезния лападник.
Гарнирайте с кръгчета чери домати и сервирайте.
Вкусно, диетично и полезно - лападник с овесени ядки!
Добър апетит!