Пърленки с чесън и магданоз

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
02/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 385
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг3.6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пърленки

Начин на приготвяне

Маята със захарта се разтваря във водата и се оставя да втаса. Брашното се пресява, прави се кладенче и се сипват маята, киселото мляко със содата, яйцето, олиото и солта.

Замесва се гладко тесто, покрива се и се оставя да втаса. Тестото се разделя на топчета, разточват се и се оставят да втасат.

Запичат се до покафеняване в загрят и намазан с мазнина тиган или сач. Готовите пърленки се намазват със смес от разтопено масло, пасиран чесън и накълцан магданоз.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 1
4 4
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар