Начин на приготвяне
В съд си подреждаме пъдпъдъчите яйца, сипваме вода за да ги покрие и оставяме да заври водата, след което варим 5 минути.
За да си приготвим цветове от естествени багрила, а именно цвекло, куркума и пресен магданоз, ще трябва да смелим магданоза в блендер.
След което изсипваме чаша вода и оставяме да заври.
Премахваме от котлона и добавяме 1 с.л. оцет.
С куркума става по същия начин, като посипваме с вряща вода, охлаждаме, добавяме 1 с.л. оцет.
С цвеклото става като нарежем, поставим в блендер, заливаме със студена вода, добавете 1 с.л. оцет.
Яйцата поставяме в боите и оставяме да престоят 1 час.
Вадим пъдпъдъчи яйца от естествени багрила, поставяме върху хартиени кърпи и оставяме да изсъхнат.
Никога не избърсваме със салфетки, защото може да изтрием боята на цветни пъдпъдъчи яйца с естествени багрила.