Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Лесен френски хляб

Лесен френски хляб

Лесен френски хляб1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Топъл и пухкав френски хляб вече и на вашата трапеза!"

Необходими Продукти

  • брашно - 275 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • вода - 175 мл топла
  • суха мая - 1 пакетче (7 г)
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти месим тестото, като предварително разтворим маята във водата.

Трябва да се меси поне 10 минути. Пръскаме го с олио. Овиваме го в безцветно фолио и го оставяме да втасва. Преди да го сложим да се пече, го поръсваме с брашно.

Печете френския хляб на 180-200 градуса за около 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Не мисля, че това е добра рецепта за френски хляб, затова е така съм гласувала. Пиша го това, защото няколко пъти съм правила френски хляб, всяка една такава рецепта изисква повече усилие за направата му. Не е толкова елементарно, както е посочена рецептата да се направи "френски хляб." Тази рецепта си е за обикновен хляб, но не и "френски". Французите имат определено отношение към хляба, и влагат повечко труд за направата му. Има нещо много специфично във всяка една тяхна рецепта за направата на хляб и да има много хубав резултат. Изисква време и когато работя "френски хляб" ми отнема много часове, но и резултата е повече от добър.
29.05.2017 13:45