Начин на приготвяне
Агнешките дреболии сваряваме за около час в подсолена вода, след което прецеждаме и нарязваме на малки парчета.
Чесъна, гъбите и лука почистваме и нарязваме.
В дълбок съд запържваме ориза и когато стане прозрачен, добавяме нарязаните гъби, чесън и лук.
Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и добавяме пресния джоджен и дреболиите.
Наливаме бульон и оставяме да заври.
След като е готов прехвърляме сместа в тавичка или съд по ваш избор.
Поставяме в печката и печем дроб сармата.
Приготвяме заливката, като разбиваме яйцата и ги добавяме към прясното мляко.
Вадим тавата от фурната и заливаме равномерно.
Поставяме отново и допичаме агнешката дроб сарма до готовност.
Дроб сармата с агнешки дреболии и гъби е много вкусна.
Коментари