Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с агнешки дреболии и гъби

Дроб сарма с агнешки дреболии и гъби

Дроб сарма с агнешки дреболии и гъби4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 200 грама
  • пресен лук - 5 връзки
  • агнешки комплект - 1 брой
  • гъби - 200 грама
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чесън - 2 стръка
  • джоджен - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • заливката
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 3 броя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии сваряваме за около час в подсолена вода, след което прецеждаме и нарязваме на малки парчета.

Чесъна, гъбите и лука почистваме и нарязваме.

В дълбок съд запържваме ориза и когато стане прозрачен, добавяме нарязаните гъби, чесън и лук.

Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и добавяме пресния джоджен и дреболиите.

Наливаме бульон и оставяме да заври.

След като е готов прехвърляме сместа в тавичка или съд по ваш избор.

Поставяме в печката и печем дроб сармата.

Приготвяме заливката, като разбиваме яйцата и ги добавяме към прясното мляко.

Вадим тавата от фурната и заливаме равномерно.

Поставяме отново и допичаме агнешката дроб сарма до готовност.

Дроб сармата с агнешки дреболии и гъби е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Благодаря Дони!
28.04.2022 06:52
Дони Ники
Дони Ники
Перфектно приготвено ястие!
28.04.2022 06:21