Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб от червена леща

Хляб от червена леща

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Хляб от червена леща
Снимка: Дони Ники
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ето това е изненада - хляб от червена леща"

Необходими Продукти

  • червена леща - 2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 яйца
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 2 с.л. (аз сложих краве сирене)
  • бакпулвер - 10 г
  • сол - 1 щ.
  • За намазване
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • За посипване
  • микс от семена - 3 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червената леща се залива с вряла вода за една нощ.

На следващия ден лещата се прецежда и се смесва с всички изброени продукти, пасира се с блендер или чопър до хомогенност и сместа се изсипва в тавичка с диаметър 28 см, покрита с хартия за печене.

Отгоре се слагат сиренето и семената.

Хлябът се пече на 180 градуса за 25-30 минути. След като е готов, се намазва още горещ със сместа от зехтина, счукания чесън и магданоз.

Изчаква се да изстине преди да се нареже.

Хлябът от червена леща е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка: