Пай с тиквички

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
30/01/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 226
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тесто: Брашното и солта се пресяват. Използва се блендер, за да се разбие и втрие маслото, докато сместа заприлича на трохи. Добавят се водата. Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилника за 1 час. Предварително се загрява фурната до 180 градуса. Форма за печене на пай (25 см) се намазва с растителна мазнина.

Плънка: Гъбите се накисват в малко топла вода за 15 мин. Изцеждат и се нарязват според вашето желание. На умерена температура се запържват тиквичките и гъбите в зехтина. Поръсват се със солта и черния пипер и се оставят да изстинат. Двата вида сирене, яйцето, майоранта, тиквичките и гъбите се разбъркват.

Тестото се разстила върху приготвената форма, което се надупчва с вилица и се покрива с плънката. Завършва се с няколко кръгчета тиквички и се поръсва с галета. Пече се около 35-40 мин. - докато промени цвета си в златистокафяво.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар