Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай от тиквички с шунка и пармезан

Пай от тиквички с шунка и пармезан

Пай от тиквички с шунка и пармезан
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Страхотна вкусотия, идеален е за работната седмица"

Необходими Продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • сирене - 50 г
  • колбас - 100 г шпек
  • шунка - 100 г
  • пармезан - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 3 бр. едри
  • прясно мляко - 300 мл
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват с тел яйцата, добавя се олиото, прясното мляко, брашното, смесено с бакпулвера и пресято през сито.

Тиквичката се обелва, нарязваме на кубчета заедно със шунката и шпековия колбас. Прибавят се в яйчената смес, разбърква се с вилица.

Накрая се добавя пармезан, нарязан ситно пресен магданоз и се овкусява със сол на вкус и смлян черен пипер.

Всички продукти се разбъркват, за да се получи като кексова смес. В тавичка около 26 см върху хартия за печене сипваме сместа.

Печем в загрята фурна 180-190 градуса около 35-40 минути, проба с дървено шишче да излезе сухо.

Изважда се и охладен се нарязва като торта. Страхотна вкусотия, идеален е за работната седмица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: