Начин на приготвяне
Замесваме тесто за козунака в хлебопекарната на програмата за месене на тесто, като първо слагаме мокрите съставки, а накрая сухите сътставки.
В брашното правим кладенче и поставяме маята (програмата включва и втасване, като всичко продължава около час и половина).
След като тестото е готово, го оформяме в желаната форма (плетен козунак, усукан или др.) и го оставяме във форма за печене, чието дъно е покрито с пергаментова хартия, да втасва отново на топло (покриваме го с кърпа, докато втасва).
Щом втаса, го намазваме със смесения жълтък с млякото (на стайна температура) и поръсваме със сусам и бадеми. Печем козунака в предварително загрята фурна до 170 градуса, до суха клечка и приятен загар.
Да Ви е сладко!
Този козунак без захар ще ви стане от любимите сладкиши със стевия.
Коментари