Начин на приготвяне
В голяма купа сложете нарязаното на кубчета краве масло и крема сиренето и ги оставете на стайна температура, за да омекнат.
Яйцата също трябва да са на стайна температура.
Измийте стафидите и ги накиснете в топла вода.
В купата към маслото сипете захарта и ваниловата захар и разбийте до еднородна смес.
Прибавете яйцата едно по едно, като бъркате след всяко с миксер.
Добавете пресятото с бакпулвера брашно и разбъркайте с миксер.
Прибавете отцедените и подсушени стафиди и захаросаните корички.
Разбъркайте с лъжица и изсипете гъстата смес за великденския кекс в кексова форма.
Натъпкайте нарязания на парченца локум и печете кексовия козунак в предварително загрята фурна на 175 °C на средно ниво за около 40 минути (проверете с дървено шишче за готовността).
Споделете какво е мнението ви за този невероятно ароматен кексов козунак.
Коментари