Кексов козунак

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
3625k1k2k1
Кексов козунак
Снимка: Juliya
1 / 3
31/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Споделете какво е мнението ви за този невероятно ароматен кексов козунак"

Необходими Продукти

  • краве масло - 80 г
  • крема сирене - 125 г
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 7 г
  • яйца - 2 бр. размер L
  • брашно - 160 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • стафиди - 40 г
  • захаросани корички - 40 г
  • локум - 3 парченца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете нарязаното на кубчета краве масло и крема сиренето и ги оставете на стайна температура, за да омекнат.

Яйцата също трябва да са на стайна температура.

Измийте стафидите и ги накиснете в топла вода.

В купата към маслото сипете захарта и ваниловата захар и разбийте до еднородна смес.

Прибавете яйцата едно по едно, като бъркате след всяко с миксер.

Добавете пресятото с бакпулвера брашно и разбъркайте с миксер.

Прибавете отцедените и подсушени стафиди и захаросаните корички.

Разбъркайте с лъжица и изсипете гъстата смес за великденския кекс в кексова форма.

Натъпкайте нарязания на парченца локум и печете кексовия козунак в предварително загрята фурна на 175 °C на средно ниво за около 40 минути (проверете с дървено шишче за готовността).

Споделете какво е мнението ви за този невероятно ароматен кексов козунак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Къде пише колко захар във продуктите няма само ванилова и то 7 гр ????
02.04.2024 14:00
2
Покажи всички подкоментари