Копривен омлет

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Копривен омлет
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Уникален омлет с коприва и белтъци - здравословното никога не е било толкова вкусно"

Необходими Продукти

  • коприва - 10 стръка млада (връхчета)
  • белтъци - 3 бр.
  • сирене - 30 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива, не е нужно да се отцежда от водата и се попарва за кратко, направо в тиган с незалепващо покритие, заедно с мазнината.

Копривените стръкове не трябва да се препържват, а е нужно да останат живи.

Като изври водата и остане само на мазнина се прибавят разбитите белтъци, овкусени със малко сол и натрошеното сирене.

С дървена шпатула внимателно загъваме омлета да се изпече до готовност.

Лека, вкусна, бърза и здравословна рецепта, подходяща за пролетта.

Копривеният омлет е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: