Огретен с лапад

Огретен с лапад
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Насладете се на този вкусен огретен с лапад"

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • сол
  • лапад - 250 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сирене - 200 г
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • масло - 70 г
  • готварска сметана - 200 мл течна
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Целите картофи се сваряват в подсолена вода, обелват се и се нарязват на шайби.

Лападът се почиства от жилки и дръжки, измива се и попарва за около 2 минути във вряща вода. Отцежда се от водата и накълцва на дребно. Към него се прибавят счуканите скилидки чесън и натрошеното сирене, след което се разбърква хубаво.

В намазнена тавичка се нарежда ред от нарязаните картофи. Поръсват се с малко сол, смлян черен пипер и поставят парченца масло.

Отгоре се разпределя сместа от лапад и сирене, следва пак ред картофи, поръсени със сол, черен пипер и краве масло. Така продуктите се подреждат до тяхното изчерпване, като се завършва с картофи.

Накрая огретенът се залива с готварската сметана, и поръсва с настърган кашкавал.

Пече се във фурна на 180 градуса за около половин час или до приятен загар.

Огретенът с лапад е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: