Начин на приготвяне
Бисквитите се стриват на брашно и се смесват с размекнатото масло, трябва да получат мокри трохи.
Изсипват се във форма за торта /като предварително е сложена хартия за печене/ и се притиска с лъжица, да се получи първият блат. Оставя се в хладилник докато се приготви кремът.
Крем: В купа се разбиват крема сиренето, Филаделфията, захарта, лимоновият сок и кора и ванилиите с миксер до хомогенна смес. Към тази смес при непрекъснато бъркане се добавят яйцата едно по едно. Сметаната се разбива отделно. Прибавя се към крема, като се разбърква леко.
Готовият крем се изсипва върху бисквитения блат и се пече в предварително загрята фурна от 120-150 градуса, около 40-50 минути. Когато чийзкейкът започне да се отделя от стените на формата, в която се пече, е готов /в центъра на формата кремът се тресе като суров, но това да не ви притеснява, после стяга/.
Оставя се в хладилника, след като изстине - поне за 4-5 часа. Колкото по-дълго престоява, по-хубав става.
Преди консумация се сваля ринга на формата и се покрива със сладко по желание /с горски плодове, с боровинки; малини; ягоди/.
Да ви е сладко! Невероятният чийзкейк с горски плодове е готов.