Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Aгнешка дроб чорба без застройка

Aгнешка дроб чорба без застройка

Aгнешка дроб чорба без застройка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"И без застройка ни харесва агнешката дроб чорба"

Необходими Продукти

  • агнешки комплект - чревца, бял дроб, шкембе, сърце
  • пресен лук - 1 връзка
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • пресен джоджен - 4 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си добре под течаща вода агнешките дреболийки като чревцата, обръщаме и измиват и тях много добре.

Сваряваме, като отпенваме по време на варенето.

След като са готови, прецеждаме бульонът и оставяме на страна.

Нарязваме си лука на ситно както и джоджена.

Поставяме бульон в тенджерка, добавяме дреболиите, черен пипер на зърна, сол и червен пипер.

След като агнешката супа заври, добавяме ориза, предварително измит под течаща вода, лука и джоджена, нарязан на ситно.

Оставяме агнешката дроб чорба без застройка да ври за около 30 минути до готовност на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: