Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пици с рукола, сирене и орехи

Пици с рукола, сирене и орехи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Пици с рукола, сирене и орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-8

Необходими Продукти

  • Тесто 2 дози
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
  • брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ½ ч.л.
  • Плънка
  • чери домати - 300 г, на филийки
  • сирене - 200 г, Робиола, козе, крема
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • маслини - на око
  • рукола - 1 връзка
  • орехи - 20 бр., на едро
  • балсамов оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като се подготви тестото, се оставя да втасва встрани. Фурната се загрява предварително до 220 градуса.

Когато тестото втаса, се оформя на 2 топки, които се разточват на кръгове. Оставят се да втасат още 15 мин.

Доматите, почистените маслини се подреждат върху платките. Добавя се сиренето, зехтин и сол.

Пече се около 15 мин. Руколата се реже на ситно и се прибавят орехите. Поръсва се с балсамов оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: