Начин на приготвяне
След като сме си измили много добре пилешките воденички, ги слагаме в тенджера под налягане да се варят, като към водата си прибавяме сол.
Оставяме ги да врат за около 20 минути.
Измиваме си добре лука и праза, след което го нарязваме на ситно.
Морковите настъргваме на най-ситното ренде.
В тиган си запържваме лука, праза и морковите в 4-5 с.л. олио.
Прибавяме и измития ориз и разбъркваме, докато стане прозрачен.
Вземаме си тавичка, в която ще сготвим вкусния ориз на фурна - сипваме ориза и сварените и нарязани воденички.
Наливаме от бульона и подправяме на вкус със сол и черен пипер.
Поставяме във фурната, да се пече за около 30 минути и нашите пилешки воденички с праз, ориз и моркови са готови.