Ориз с кимион

Новак
02/01/2011
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 215
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • ориз - басмати 250 гр.
  • вода - 500 мл.
  • олио - 1 с. л.
  • кимион - на зърна 1 ч. л.
  • лук - 1 глава
  • грах - замразен 100 гр.
  • сол - 1 ч. л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива и се залива с 0, 5 л. вода. Оставя се за 30 минути.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в олиото до стъклен цвят около 5 минути. Добавя се кимионът и се запържва за още 1 минута.

Водата от ориза се излива в тенджера и се кипва. Изсипва се оризът и отново се изчаква, докато кипне. Добавя се лукът с кимиона и замразеният зелен грах.

Покрива се с капака и се вари на тих огън около 15 - 20 минути, докато ориза не попие цялата вода. От време на време се разбърква внимателно.

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
rosica
rosica
30.03.2011 11:39
Направо е страхотно.
0
0