Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се измиват добре и се подреждат в тава. Поливат се с олио и се посоляват със сол и черен пипер.
Слагат се във фурната и се запичат до полуготовност.
През това време се нарязват лукът и морковите на дребно.
Манатарките се накисват в чаена чаша студена вода два три часа по-рано.
Оризът се изплаква на течаща вода.
Полуизпечените бутчета се изваждат в чиния. В мазнината от бутчетата се слагат лукът, морковите и оризът. Овкусяват се с подправките.
Към ориза се прибавят и отцедените от водата и нарязани на дребно гъби.
Всичко се разбърква добре и върху ориза се подреждат бутчетата.
Ястието се залива с водата, в която са били накиснати сушените гъби, плюс още 5 чаши вода.
Пече се пилешкото с ориз, докато оризът попие всичката вода.
Готовият ориз с манатарки и пиле се поръсва с магданоз.