Панакота с манго

Панакота с манго
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Ако не сте опитвали панакота с манго, много изпускате"

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 250 г течна
  • прясно мляко - 250 г
  • захар - 70 г
  • агар агар - 1 пак.
  • още
  • манго - 1 бр.
  • фреш от портокал - 75 мл
  • агар агар - на върха на к.л или малка щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете сметаната, захарта и 150 мл от млякото. Оставете на котлона да заври.

В останалото разтворете агар-агара и добавете в касеролата.

Варете 1-2 минути. Махнете и разпределете в подходящи чашки.

Оставете в хладилника домашната панакота за кратко да стегне.

Сложете фреша от портокал в касерола и го загрейте.

Докато чакате, пасирайте мангото. Сложете щипката агар в портокаловия сок и разбъркайте с тел.

Махнете от котлона. Добавете мангото, разбъркайте и оставете леко да се охлади.

Разпределете върху панакотата и върнете в хладилника за една нощ панакотата с манго.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: