Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържен налим с орехов сос

Пържен налим с орехов сос

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Пържен налим с орехов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг налим
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • целина - 3 листа
  • брашно - 2 с.л.
  • моркови - 2 бр.
  • орехи - 10 ядки
  • сол - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате рибата и я осолявате. Овалвате я брашно и я пържите в мазнина.

Изваждате рибата и прибавяте в същото олио: нарязан лук, настъргани моркови, брашно, целина и магданоз.

Добавяте 1, 5 ч.ч. вода и оставяте да поври на тих огън 25 минути. Прецеждате соса и прибавяте начупените орехови ядки.

С този сос поливаме изпържената риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: