Шведски кюфтенца

18/07/2009
Маруся
отМарусяНовак
"Това е нашата най-любима рецепта за шведски кюфтенца, а коя е вашата най-любима гарнитура за тях?"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10-12 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 738
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата лук се нарязва на ситно и се запържва в малко олио, до леко златисто.

Галетата се накисват в млякото, добавя се жълтъка, бърка се до хомогенизиране и се оставя за 15 мин. След това се добавя към каймата, овкусява се с черния пипер, солта и се замесва.

Оформят се кюфтенца с формата и големината на голям орех. Пържат се в загрята мазнина, в тиган с наклонени стени, като се пускат внимателно, за да запазят сферичната си форма. Обръщат се с движение на тигана и се пържат до получаване на равномерен златист цвят.

Сервират се обикновено с гарнитура от картофено пюре, пържени, или варени картофи.

подобни рецепти тук

5 3
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар