Начин на приготвяне
Почистваме лещата и я измиваме до чиста вода. Оставяме я да се накисне в малко вода, докато почистваме останалите зеленчуци. През това време слагаме една кана вода да заври.
Лука, моркова, чесъна и гъбите ги слагаме в блендера или нарязваме на ситно.
Загряваме тенджерата на висока температура и слагаме маслото със зеленчуците.
Задушаваме зеленчуците и като са готови прибавяме лещатата, веднага заливаме с заврялата вода до два пръста над лещата.
Добавяме подправките и варим до готовност (при мен лещата става за около 10 минути).
Когато лещата е напълно сварена в една чашка слагаме една лъжица червен пипер и малко олио и разбъркваме, след това прибавяме сместа към лещата яхния и варим още 2-3 минути.
Вкъщи лично сготвената леща се изяжда за нула време, подходяща е за основно, както така и гарнитура.
Става за по-малко от половин час.
Надявам се рецептата за бърза червена леща с гъби да Ви хареса.
Да ви е сладко!
Коментари