Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Бърза червена леща с гъби

Бърза червена леща с гъби

Бърза червена леща с гъби
Снимка: Пламена Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Бърза червена леща с гъби - бърза и лесна за приготвяне"

Необходими Продукти

  • червена леща - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • печурки - 280 г 1 буркан гъби
  • зелен лук - 1 връзка или 1 глава кромид
  • чесън - на вкус може и зелен
  • масло - 1 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лещата и я измиваме до чиста вода. Оставяме я да се накисне в малко вода, докато почистваме останалите зеленчуци. През това време слагаме една кана вода да заври.

Лука, моркова, чесъна и гъбите ги слагаме в блендера или нарязваме на ситно.

Загряваме тенджерата на висока температура и слагаме маслото със зеленчуците.

Задушаваме зеленчуците и като са готови прибавяме лещатата, веднага заливаме с заврялата вода до два пръста над лещата.

Добавяме подправките и варим до готовност (при мен лещата става за около 10 минути).

Когато лещата е напълно сварена в една чашка слагаме една лъжица червен пипер и малко олио и разбъркваме, след това прибавяме сместа към лещата яхния и варим още 2-3 минути.

Вкъщи лично сготвената леща се изяжда за нула време, подходяща е за основно, както така и гарнитура.

Става за по-малко от половин час.

Надявам се рецептата за бърза червена леща с гъби да Ви хареса.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Вкусно!
26.05.2022 19:31