Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Кюфтета от червена леща и гъби

Кюфтета от червена леща и гъби

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Кюфтета от червена леща и гъби
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Кюфтетата от червена леща и гъби - много ароматни и лесни за приготвяне и определено ще изненадате всички вкъщи за вечеря"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1/2 ч.л.
  • печурки - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр. голямо
  • чесън - 2 скилидки
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • галета - 4 с.л. + за овалване
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме лещата и я отцеждаме.

В тигана задушаваме нарязаните на ситно лук и чесън.

Прибавяме настърганите моркови и нарязаните на ситно печурки и готвим до омекване.

В купа смесваме задушените зеленчуци и червената леща, прибавяме 1 яйце, 4 с.л. галета и подправките и разбъркваме.

От сместа правим кюфтета, овалваме ги в галета, после в разбитото яйце, а след това пак в галетата.

Подреждаме кюфтетата от леща в тава, намазана с олио, поръсваме ги отгоре с олио и печем в предварително загрята фурна на 180°C за 30 минути, като ги обръщаме веднъж.

Кюфтетата от червена леща и гъби са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: