Начин на приготвяне
За моите цели картофи на фурна с риба тон в една тенджера с вода слагаме да се варят картофите и моркова.
В кана с малко вода разтваряме гъбения бульон.
В купичка слагаме туната, доматено пюре, малко от бульона, червения и черния пипер и смесваме.
Нарязваме и добавяме лука в тиган под капак, след като започне доста да бълбука, махаме капака и го пържим, докато малко омекне, след това добавяме захар и виното, когато алкохолът се изпари, добавяме останалия бульон и рибата. Готвим на средно слаб котлон, като добавяме гореща вода при необходимост, трябва да е леко течна смес.
Вадим сварените картофи (не ги преварявайте), добре ги намазнете в тава и добавете съвсем малко вода, сложете ги на 180°С за около 50 мин, обръщайте ги от време на време, след като е останало само олиото.
Смачкаме моркова на паста и го добавяме в соса.
Когато можем да смачкаме лука с дървена лъжица, значи сосът е готов. Добавяме картофеното пюре на прах, докато сосът стане на паста.
Вадим печените картофи, изрязваме като хлебче за хотдог, слагаме сместа от туна между картофите.
Ядем пълнения картоф, докато е топло.