Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фугаси с бекон

Фугаси с бекон

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Фугаси с бекон1 / 2
03/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 250 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • мая - 10 г (суха)
  • бекон - 200 г
  • пармезан - 150 г (настърган)
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на тънки ивички и се запържва в олиото.

Брашното се пресява, прави се кладенче в средата и в него се сипват маята и зехтинът. Добавя се брашното и се замесва гладко тесто.

Оставя се да втаса и след това се премесва върху посипана с брашно повърхност. Тестото се разделя на две части и се разточват на правоъгълници.

Върху едната част се слага четвърт от бекона и четвърт от сиренето. Прихлупва се с другата част и краищата се притискат. Правят се нарези с остър нож.

Другата кора се приготвя по същия начин. Двата фугаса се слагат в намазана с мазнина тава и се оставят да втасат. Отгоре се поръсва с останалия бекон и сирене. Пекат се в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: