Фокача с чеснов зехтин

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
23/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 013
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в прясното мляко. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипват се солта, половината мащерка и чесновият зехтин, приготвен от пасиран чесън и зехтин.

Разтворената в млякото мая се сипва постепенно и се замесва еластично тесто. Оставя се да втаса и след това се премесва върху посипана с брашно повърхност. Тестото се слага в намазана с мазнина тава, правят се симетрични вдлъбнатини, покрива се и се изчаква да втаса пак.

Фокачата се намазва със зехтин, посипва се с мащерка и морска сол и се запича в предварително загрята фурна.

Професионален нож за хляб
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Професионален нож за хляб
24.60 лв.
Виж ››

Когато се храните, ще ви е по-сладко с перфектно нарязани филийки хляб, а такива ще имате с професионалния нож за хляб. Той е подходящ за рязане на тестени изделия и продукти с хлъзгава повърхност като цитруси, домати, чушки и други. Професионалният нож за хляб е пръв помощник в кухнята!

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар