Начин на приготвяне
В купа смесваме всички съставки и омесваме меко тесто, което не лепне. Намазваме със зехтин тестото и оставяме в купата да втаса около час и половина два, като покриваме с леко влажна кърпа.
Като втаса, пускаме фурната да загрява на 220-230°С. Постиламе хартия за печене в голяма тава и прехвърляме тестото там.
Без да го месим, само го разстиламе хубаво с ръце, така че да стане с еднаква дебелина навсякъде и с пръсти правим малки кладенчета, като натискаме тестото към дъното на тавичката.
Тук вече може да разнообразите по ваш вкус и в дупчиците да сложите най различни билки, маслини, сушени домати и т.н.
Аз поръсвам обилно със зехтин, оставям за 15-20 минути, без да покривам и слагам във фурната.
Пече се около 35 минути или до златисто.
Коментари