Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с чеснов зехтин

Фокача с чеснов зехтин

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Фокача с чеснов зехтин2 / 2
23/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • захар - ½ ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • морска сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • мая - 3 г (суха)
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • мащерка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в прясното мляко. Брашното се пресява и в средата се прави кладенче. Сипват се солта, половината мащерка и чесновият зехтин, приготвен от пасиран чесън и зехтин.

Разтворената в млякото мая се сипва постепенно и се замесва еластично тесто. Оставя се да втаса и след това се премесва върху посипана с брашно повърхност. Тестото се слага в намазана с мазнина тава, правят се симетрични вдлъбнатини, покрива се и се изчаква да втаса пак.

Фокачата се намазва със зехтин, посипва се с мащерка и морска сол и се запича в предварително загрята фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: