Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача със сушени домати

Фокача със сушени домати

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Изключително ароматна фокача, която веднага ни се приисква да комбинираме с малко козе сирене и да изядем до трошичка!"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 30 мл
  • вода - 30 мл
  • зехтин - 1 с.л. + 1 ч.л. за намазване на фокачата
  • прясна мая - 1/4 кубче (11 г)
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 1/2 ч.ч
  • сушени домати - 2 с.л от бурканче
  • розмарин - 1 ч.л. за поръсване на фокачата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопляме леко млякото и в него слагаме маята и захарта. Пресяваме брашното и в него си правим кладенче.

Вътре слагаме щипка сол, 1 с.л зехтин, водата и прясното мляко с маята и захарта. После добавяме и 2 с.л. сушени домати на кубчета от бурканче.

Лъжиците са пълни с много сушени домати на парченца и не отцедих от зехтина вътре. Замесваме тестото. Слагаме го в купа и го покриваме с кухненска кърпа да втаса 30 мин.

Взимаме си тестото и го оформяме като елипса в тава, застлана с хартия. Намазваме го с 1 ч.л зехтин. Поръсваме с 1 ч.л сушен розмарин.

Най-отгоре правим малки дупки, като натискаме. Печем в загрята фурна на 190 градуса до порозовяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: