Начин на приготвяне
Включих Instant Pot+ air fryer на функция sauté и добавих мазнината. Докато загрява, което става бързо, овъргалях пилешките бутчета в сол, чубрица и малко червен пипер /тук може да добавите и черен пипер, но аз заради децата не използвам/.
Поставих ги в съда и запечатах и от двете страни. Обърнах ги по 2 пъти и от двете страни, докато придобият приятен загар. Когато вече са хванали загар бутчетата, вадя ги от съда и директно в загрятата мазнина изсипвам ситно нарязания лук.
След 2-3 минутки към него прибавям и всичките скилидки чесън. След още 2 минути изсипвам бялото вино. Прибавям отново бутчетата и поръсвам с още чубрица, естрагон и накъсан пресен магданоз.
Прибавям водата и слагам капака за готвене на air fryer. Пека на 190 градуса за 20 минути.
През това време приготвям и картофеното пюре. Необелените картофи пуснах в подсолена вода, включих под налягане за 7 минути. Оставих за 5 минути само да пада налягането, а след това го спуснах ръчно.
Обелих, намачках картофите, а към тях добавих млякото ( да стане кремообразна консистенция) солта и чубрицата.
Сервирах, като бутчето и чесънът са върху канапе от картофено пюре.
Чесновото пиле с картофено пюре в Instant Pot е готово.