Начин на приготвяне
Ефектен вариант за поднасяне на любимото ви картофено пюре с апетитна и много вкусна месна плънка с чушка.
Това празнично ястие ще зарадва не само с вкус, но и с оригинален външен вид.
Пилешка плънка
Докато варите картофите, пригответе плънката. Нарежете лука на малки кубчета. Налейте олио в тигана, сложете лука. Сотирайте до светло кафяво.
Накълцайте скилидките чесън на малки трохи.
Изрежете семената от чушката. Нарежете на малки кубчета.
Сложете чушката върху запържения лук. Пържат се до приятен златист загар.
Нарежете пилешкото филе на малки кубчета.
Добавете пилешкото бонфиле в тигана, овкусете с подправките за пиле. Пържете на умерен огън до пълна готовност на месото. Не преварявайте, за да не пресушите парчетата. След това прехвърлете в купа и оставете настрана.
Направете сос. Счупете едно яйце в купа, добавете всички подправки, посочени в плънката. Добавете заквасена сметана, нарязан чесън, разбъркайте добре съдържанието
Нарежете стръковете копър или друга зеленина, хвърлете в соса и разбъркайте добре.
Настържете сиренето, добавете към охладения пълнеж.
Залейте със соса и разбъркайте - плънката е готова.
Картофено пюре подготовка:
Обелете и сварете картофите до омекване в леко подсолена вода. За да ускорите процеса, разделете на парчета, след това ги залейте с вряла вода и включете котлона.
Превърнете сварените картофи в картофено пюре (с пастор или блендер). Сложете олиото, разбъркайте.
Разбийте яйцата, сложете нишесте, подправки за картофи. Разбъркайте отново добре.
Преди масата да се е охладила, бързо я прехвърлете в торбичка със звездообразен накрайник. Поставете хартия за печене върху лист за печене. Оформете гнезда или овал или форма, която ви допада.
Първо, направете дъно с диаметър 7-8 см или 10 -15. За да направите това, изстискайте пюрето от торбата в спирала от центъра към краищата. След това повдигнете по ръба на страните на 2-3 см височина.
Напълнете с плънката.
Поставете тавата за печене във фурната, предварително загрята до 180°C. Печете картофеното пюре за 15-20 минути. След това извадете, поръсете с настърган кашкавал. Върнете във фурната и гответе още 8-10 минути.
Аз предпочетох да разбъркам кашкавала в сместа, без да го поръсвам, вие изберете как ви харесва.
Обикновените продукти могат да бъдат представени, така че всички да ахнат. Пример за това са картофените основи, красиво оформени с пош с различни пълнежи, изпечени на фурна.
В света на кулинарното изкуство има много вариации на тема картофи.
Основата на пилешкото с картофи е от обикновено картофено пюре, така че, ако ви е останало от вчерашната вечеря, използвайте го за направата на кошнички или тарт. А за пълнежа продуктите винаги ще бъдат намерени при всяка уважаваща себе си домакиня.
Сложете обикновена кайма, направете го с пилешко, всяко месо и дори риба. Добавете гъби, яйца, сирене, различни зеленчуци.
Трябва да изпечете картофено пюре на фурна с вкусно пиле преди пристигането на гостите, за да сервирате веднага вкусната картофена запеканка и се насладете!