Начин на приготвяне
В тенджерка запържих ситно нарязания лук и настърганите моркови.
Каймата подправих с черен пипер, чубрица, кимион, сол, добавих измития ориз и омесих добре.
С навлажнени ръце оформих малки топчета ( 3-5 г), които залях с вряла вода в малка тенджерка и отпених за 3-4 минути на котлона.
Когато се задушат лука и морковите, добавих ситно нарязаните картофи, долях топла вода, след това добавих и топчетата, на които отлях водата, в която се отпенваха.
Долях още топла вода, подправих със сол черен пипер и куркума и оставих да поври.
Когато всичко е почти готово, слагам фиде в моята супа топчета, трябват му 5 минути да се свари.
Правя застройка от жълтъци и кисело мляко, гребвам от супата и добавям към яйцата, да се темперират, след което ги връщам с разбъркване към супата топчета.
Обилно поръсвам магданоз моята супа топчета със застройка.
Коментари