Начин на приготвяне
Козето кисело мляко се изсипва в купа, в която ще бърка.
Дивият чесън се измива много добре и се премахват дръжките.
Нарязва се на ситно и се слага с малка чаша.
Прибавя се зехтинът и се разбърква много добре.
Дивият чесън се оставя 10 мин със зехтина.
Лимонът се измива и изцежда.
В друга чаша се слага 2 с.л. лимонов сок и горчицата.
Разбърква се много добре.
В киселото мляко се прибавя, първо, солта и се разбърква, след което се прибавят накиснатият със зехтин див чесън и лимонов сок с горчица.
Разбърква се много добре млечният сос до получаване на хомогенна смес.
Млечният сос с козе мляко и левурда се ставя се 30 мин в хладилник.