Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с царевично брашно, домати и рикота

Пица с царевично брашно, домати и рикота

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Пица с царевично брашно, домати и рикота2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1 пица (30 см)

Необходими Продукти

  • Тесто за пица
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
  • брашно - 1.5 ч.ч. обикновено = ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • царевично брашно - 1.5 ч.ч.
  • сол - ½ ч.л.
  • Плънка
  • доматен сос - 1/2 ч.ч. (125 мл)
  • сирене - 1 ч.ч. (250 г), прясно
  • босилек - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1/8
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Общото количество брашно - обикновено и царевично, е около 450 г. След като се замеси тестото, се оставя встрани да втасва.

Форма за печене на пица с диаметър се намазва с масло. След 1 1/2 часа се омесва за 1 мин. и се разстила във формата за печене. Прибавя се доматеният сос и се оставя да втасва 30 мин. Фурната се загрява предварително до 220 градуса.

Пече се около 25 мин. Разбърква се сиренето, босилека и солта. След като се извади пицата се покрива със сместа от сирене. Пече се около 25 мин. Добавя се зехтинът и се пече още 5 мин.

Пицата може да поднесете със свежи листа от риган или босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: