Задушено по фламандски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Задушено по фламандски1 / 2
03/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
175 мин.
Общо
200 мин.
"Толкова богата и ароматна гозба, която ще ви сгрее и в най-студените зимни дни"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 250 гр.
  • агнешко месо - 250 гр.
  • свински джолан - 1 бр.
  • свински уши - 1 бр.
  • свински опашки - 1 бр.
  • моркови - 3 бр.
  • целина - 1 стрък
  • праз - 1 стрък
  • лук - 2 глави
  • ряпа - 2 глави
  • брюкселско зеле - 20 бр.
  • зеле - 1/2
  • картофи - 8 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 1 връзка
  • дафинов лист - 4 бр.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се средно ситно целината, празът, лукът, морковите и ряпата. Зелето се нарязва на тънки резени, а картофите на големи парчета.

Лукът се запържва в малко масло в голям дълбок тиган. Добавя се месото и се долива вода, така че да го покрие. Овкусява се със сол и чер пипер, добавят се магданозът и дафиновите листа и се слага да заври.

Оставя се да ври около 30 мин. , като се отпенва ако е необходимо. Добавят се и останалите зеленчуци без картофите и се оставя да ври на бавен огън около 90 мин. След това се добавят картофите и се оставя още 45 мин. Ако е необходимо се овкусява допълнително.

Сервира се горещо в дълбоки купи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
43
31
21
10
Дай твоята оценка: