Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Скумрия по фламандски

Скумрия по фламандски

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Скумрия по фламандски
Снимка: Monika Ivanova
1 / 4
07/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Великолепно приготвена риба, която непременно поднесете със салата и вино"

Необходими Продукти

  • скумрия - 500 г
  • лук - 3 глави нелютив
  • див керевиз
  • естрагон
  • масло - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • индийско орехче - щипка
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчиствате, измивате и подсушавате скумриите. Лука режете на ситно, а керевиза и естрагона накълцвате.

Добавяте и останалите подправки и разбъркайте добре плънката. Напълнете скумриите, като е хубаво да сложите при плънката и по едно малко парченце масло и резен лимон.

Приготвяте пергаментова хартия или фолио, омазнявате и редите 2-3 тънки резена масло и лимон.

Върху тях слагате 1 риба и отгоре също редите масло и лимон. Завивате хубаво, за да не изтекат соковете и печете във фурна на 250 градуса около 25 минути.

Рибите редя в тава, защото понякога се появява малка дупка, откъдето може да изтече нещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: