Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Свежа салата с киви и скариди

Свежа салата с киви и скариди

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Свежа салата с киви и скариди
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
03/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
17 мин.
Порции
2
"Разнообразете трапезата с нещо свежо, различни и екзотично!"

Необходими Продукти

  • киви - 2 бр.
  • скариди - 10 - 12 бр. кралски скариди, пресни или размразени, небелени
  • зелена салата - 8 листа къдрава маруля
  • сирене - около 60 г твърдо зряло (тип Манчего, Пармезан, зряла Гауда или Чедър)
  • ЗА ДРЕСИНГ
  • зехтин - 40 мл, екстра върджин
  • сол - 1/2 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л. Дижонска
  • черен пипер - 2 щипки
  • балсамов оцет - 2 с.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази салата със скариди е изненадващо добра комбинация между свежест и вкус! Съчетава сладостта и леката киселинност на кивито с нежния морски вкус на скаридите в комбинация с ароматно сирене и лека пикантност от пипера.

Започнете със приготвянето на скаридите, за да могат да изстинат. Разбира се, те могат да се купят и готови бланширани, но винаги е по- добре да си ги направим сами.

Кипнете вода в тенджерка и пуснете вътре морските дарове. След минута и половина или максимум две (трябва да са станали розово-оранжеви) ги извадете с решетъчна лъжица и поставете в купа с лед. След няколко минути ги обелете, като по желание може да оставите няколко необелени скаридки.

Измийте, отцедете или подсушете салатените листа. Накъсайте ги в голяма чиния.

Обелете и нарежете двете кивита на тънки кръгчета и поставете върху марулите.

Добавете сиренето нарязано на кубчета и обелените скариди.

Залейте зелената салата с вкусен дресинг, приготвен от смесените зехтин, оцет, сол, горчица и черен пипер.

Поднесете с чаша хубаво бяло вино, за предпочитане Ризлинг.

Добър апетит със Свежа салата с киви и скариди!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Borislava Dimitrova
Borislava Dimitrova
Много сполучлива рецепта.
16.06.2022 19:09
1
1
Покажи всички подкоментари