Начин на приготвяне
Пиле с ориз, което да си хапнете без угризения!
Морковите и лукът се обелват и се нарязват на не много едри парчета. Чушките се измиват, почистват се от семките и също се нарязват на не много едри парчета.
Бутчетата от пилето се измиват и им се маха кожата. Нарязват се на порции. В дълбока тенджера се слага вода до половината, вътре се слага сол, черен пипер, чубрица, малко олио, пилето и зеленчуците. Дръжките от магданоза също се слагат вътре.
Всичко се готви до пълна готовност. След като пилето се е сварило, маха се от бульона, той се прецежда и зеленчуците се режат на едри кубчета. 3 чаши от бульона се връщат отново в тенджерата и в тях се слага предварително измитият ориз да се готви.
През това време пилето се обезкостява и се реже на кубчета. Останалият магданоз се наситнява. Когато оризът се сготви, към него се добавят месото, зеленчуците и магданоза.
Разбърква се и се поднася здравословното пиле с ориз и зеленчуци!
Да ви е сладко!