Заек и агнешко на фурна

Заек и агнешко на фурна
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
14
"Защо да готвите поотделно заек и агнешко, когато можете да ги изпечете заедно!"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1 бр. заден
  • заек - 1 бр.
  • масло - 200 г
  • сол
  • бира - 300 мл вода
  • червен пипер - 1 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двата вида месо - заешко и агнешко се почистват добре. Подготвя се достатъчно голяма, дълбока тава с капак. Агнешкото месо се осолява, като се натърква със сол от всички страни.

Слага се в тавата. Заекът се осолява по същият начин, като се натърква и от вътрешната страна на корема. Червеният пипер се натърква върху заека и агнешкото месо само от горната страна.

Маслото се нарязва на бучици и се разпределя върху месата. Ползват се с бирата. Добавят се и 300 мл. вода. Пече се общи 3 часа.

Първият час се пече на 220 градуса. Останалите 2 часа се пече на 150 градуса. Печените едновременно заек и агнешко стават крехки и вкусни без много усилия.

Бандата може да се събира около масата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: