Начин на приготвяне
Нарязваме заешкото на порции. Посоляваме и овалваме в брашно.
Нарязваме лука на полумесеци, а чесъна и моркова - на ситно.
Запържваме месото в малко олио, докато стане златисто. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме зеленчуците, докато се задушат.
Добавяме още една супена лъжица брашно, връщаме месото и изливаме доматите, които ако са цели, предварително нарязваме на ситно или пасираме.
Добавяме малко вода и подправяме със сол, черен пипер, червен пипер, чубрица 4-5 листа дафинов лист и няколко зърна бахар.
След като покъкри малко добавяме виното (или оцета) и маслините.
Оставяме селската яхния на бавен огън да къкри за 40-50 мин - до час.
Поднасяме със ситно нарязан магданоз заешка яхния със зелени маслини.