Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Яхния»Заешка яхния със зелени маслини

Заешка яхния със зелени маслини

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2813k7112k3
Заешка яхния със зелени маслини
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Крехко заешко на яхния с маслини - побързайте да си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • заек - 1 цял (около 1 кг и 200/300 г)
  • лук - 3 глави
  • чесън - 1 малка глава
  • домати - 500 или 600 г от консерва
  • зелени маслини - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • брашно за овалване
  • олио
  • бяло вино - 20 или 30 мл или винен оцет
  • магданоз
  • сол, черен пипер, червен пипер, чубрица
  • дафинов лист
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме заешкото на порции. Посоляваме и овалваме в брашно.

Нарязваме лука на полумесеци, а чесъна и моркова - на ситно.

Запържваме месото в малко олио, докато стане златисто. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме зеленчуците, докато се задушат.

Добавяме още една супена лъжица брашно, връщаме месото и изливаме доматите, които ако са цели, предварително нарязваме на ситно или пасираме.

Добавяме малко вода и подправяме със сол, черен пипер, червен пипер, чубрица 4-5 листа дафинов лист и няколко зърна бахар.

След като покъкри малко добавяме виното (или оцета) и маслините.

Оставяме селската яхния на бавен огън да къкри за 40-50 мин - до час.

Поднасяме със ситно нарязан магданоз заешка яхния със зелени маслини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: