Начин на приготвяне
Предварително се приготвя ганашът, за да стегне. Сметаната се затопля в микровълнова и към нея се прибавя шоколадът. Оставя се за няколко минути и след това се разбърква до получаването на хомогенна смес. Оставя се да изстине напълно и се слага в хладилник, за да стегне.
Яйцата се смесват със захарта и се разбиват за няколко минути с миксер. Добавя се мекото краве масло, а след това какаото и се продължава разбъркването.
Прибавят се брашното заедно със содата, а след това и млякото.
Разбива се до хомогенна смес, която се разделя в две средни тавички.
Пече са в предварително загрята на 190 °C фурна за около 30 мин или до готовност.
Ако ганашът е стегнал добре, се отделя половината за глазура, а другата част се разбива с миксер до пухкав крем.
След като се извадят блатовете за тортата, се изчаква да изстинат напълно.
За да подредим нашата шоколадова торта, в подходяща чиния се поставя първият блат и се намазва с крема, а вторият блат се намазва с неразбития ганаш.
Украсява се торта с шоколадов ганаш и френски макарони с френски макарони и шоколадов чипс.