Начин на приготвяне
Картофите се измиват, обелват се и се нарязват на средно големи кубчета. Лукът се обелва и се наситнява. Чушките се измиват, почистват се от семките и се нарязват ма едри парчета.
Морковите се обелват и се нарязват на кубчета. Доматите също се нарязват на не много големи парчета. В тенджера се загрява олио и в него се задушават всички зеленчуци освен доматите.
Когато омекнат, към ястието се добавят доматите. Готвят се няколко минути, след което се добавят картофите.
Постната яхния се овкусява с подправките, доливат се 2 ч.ч. вода, слага се лютеницата, разбърква се и се оставя да се готви на тих огън до готовност.
10 минути преди да дръпнете картофената яхния от котлона, добавете размитият във вода протеин или брашно и гответе, докато се сгъсти.
Много вкусна картофена яхния по мамина рецепта.
Да ви е сладко!
Коментари