Начин на приготвяне
Киселото мляко се обърква със содата, докато шупне.
Прибавят се яйцето и маслото. Разбива се на ръка.
Прибавя се брашното и се замесва тесто. Става много лепкаво. Бъркайте с лъжица или шпатула.
Накрая прибавете натрошеното сирене и отново объркайте.
С леко мокри ръце оформете малките питки.
Отгоре поръсете със семена.
Пекох в еър фрайъра. Избрах програма roast, 160°C, 20 минути.
След 10 минути ги обърнах. Намажете решетката с масло и тогава наредете лимецовите питки. А най-добре ги поставете на хартия за печене.
Може да ги изпечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 20-30 минути. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия
Коментари