Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени гъби»Мини пълнени гъби с извара и пармезан

Мини пълнени гъби с извара и пармезан

Мини пълнени гъби с извара и пармезан
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
20
"Вкусни пълнени гъбки, които можете да похапвате като предястие или като основно ястие."

Необходими Продукти

  • гъби - 20 бр. средно големи
  • извара - 200 г
  • пармезан - 20 г фино настърган
  • чубрица - 1 ч.л.
  • шарена сол - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се измиват, почистват се от пънчетата и се обелват. В купа се смесват останалите съставки без кашкавала.

Разбърква се и от изварата с пармезана и подправките се правят малки топченца, които се слагат във всяка гъба.

След като всички гъби са напълнени, се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.

Отгоре върху всяка гъба се слага настърган на фино ренде кашкавал.

Гъбите се запичат в предварително загрята фурна на 180 °C до запичане на кашкавала.

Тези пълнени гъбки са подходящи за парти и за предястие.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: