Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фарината със зеленчуци на грил

Фарината със зеленчуци на грил

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Фарината със зеленчуци на грил2 / 2
12/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно от нахут - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • червен лук - 1 глава
  • сушени домати - 20 г
  • пармезан - 1 ч.ч. (настъргано) сирене
  • мащерка - 1/3 ч.л.
  • розмарин - 1/3 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • лимонов сок - 10 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се затопля със солта и постепенно се добавя пресятото брашно. Разбърква се до гладка смес и се оставя да почине за два часа. Отстранява се получилата се пяна, добавя се зехтинът и се разбърква добре.

Сместа се изсипва в намазана с мазнина тава и се пече в предварително загрята фурна. Когато започне да се отделя от стените на тавата, фаринатата се изважда и отгоре се нареждат сушените домати и нарязаните на ивички тиквичка и патладжан, изпечени на грил.

На патладжана предварително се отстранява горчивината, като се нареже и се поръси със сол и се остави за половин час, а след това се отцеди. Посоляват се и се поливат с лимоновия сок.

Върху тях се нареждат колелца запържен лук. Поръсва се с пармезан и фаринатата се връща във фурната, докато се разтопи сиренето. Готовата фарината се поръсва с черен пипер, мащерка и розмарин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сиси
Сиси
Страхотно
13.09.2014 15:22